Connection lost- unexpected Error

Discuss the jamovi platform, possible improvements, etc.

by bananaberries » Sat Mar 21, 2020 12:32 pm

Hello, I am trying to write my bachelor's thesis but Jamovi keeps shutting down. Yesterday it worked just fine but today I can only work for about 30 seconds until the message " Connection lost. An unexpected error occurred and Jamovi has to shut down." appears.
I am working on a Windows 7 Laptop.
bananaberries
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 21, 2020 12:19 pm

by jonathon » Sun Mar 22, 2020 1:05 am

hi bananaberries,

does it shut down in response to you doing something, or does it just happen when you start it up? between starting it up, and it shutting down, does it work normally?

what you can do is start jamovi in debug mode and see if any error messages are produced (you'll find jamovi debug in the start menu)

it sounds like a windows issue.

with thanks

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 1474
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by izzyg » Fri Oct 23, 2020 4:58 pm

I also have this problem on my Windows machine. It only happens when my computer goes into sleep mode (i.e., after I leave it for a while and it hibernates due to inactivity). I assume there is no fix for this at the moment?
izzyg
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 23, 2020 4:56 pm

by jonathon » Fri Oct 23, 2020 9:55 pm

the hiberation issue is a different issue.

https://github.com/jamovi/jamovi/issues/866

unfortunately this issue isn't reproducible in virtual machine, so it requires a different member of our team to look into it. this can take a bit longer.

cheers

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 1474
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am


Return to General