Jamovi 0.8.2.2 can´t open and create new

General help and assistance with jamovi. Bug reports can be made at our issues page: https://github.com/jamovi/jamovi/issues . (If you're unsure feel free to discuss it here)

by jonathon » Sat Apr 07, 2018 2:22 am

OK, could you try saving the following file:

https://gist.githubusercontent.com/jonathon-love/11096e938c356794601302a2105e65e4/raw/5551df7ffc2dce27255a01ad68451c0129f340b6/__main__.py

to the following location:

C:\Program Files\jamovi 0.8.6.0\Resources\jamovi\server\jamovi\server

then try running jamovi

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 926
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by yuna » Mon Apr 09, 2018 7:57 pm

Hi,
I saved the file to the location.
After restarting the computer jamovi opens at the first click but there is still a blank page.
Attachments
Jamovi_01.jpg
Jamovi_01.jpg (85.89 KiB) Viewed 2340 times
yuna
 
Posts: 10
Joined: Sun Mar 04, 2018 9:16 pm

by jonathon » Thu Apr 12, 2018 1:25 am

hi yuna,

thanks for your help in this. we've narrowed down the issue to a component we use called 'tornado', and i'm discussing it with their developers:

https://github.com/tornadoweb/tornado/issues/2347

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 926
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by jonathon » Thu Apr 12, 2018 1:41 am

hi yuna,

could you try starting the jamovi debug console, and running:

set PYTHONPATH=../Resources/jamovi/server && python -u -m jamovi.server 0 --stdin-slave --debug

give it a few seconds, this is what it looks like when it works (but i'm not expecting it to work):

Screen Shot 2018-04-12 at 11.38.53.png
Screen Shot 2018-04-12 at 11.38.53.png (41.32 KiB) Viewed 2329 times


then can you press ctrl+c, this will terminate the application, and hopefully provide some error information.

could you copy/paste this error information, or send us a screenshot?

with thanks

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 926
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by yuna » Mon Apr 16, 2018 7:30 am

Hi,
As you expected it didn't work but there also was no error information when I pressed ctrl+c.
Attachments
Python jamovi 02.jpg
Python jamovi 02.jpg (83.38 KiB) Viewed 2306 times
yuna
 
Posts: 10
Joined: Sun Mar 04, 2018 9:16 pm

by jeff » Wed Apr 18, 2018 3:47 pm

Hi Jonathon,

I wasn't sure if I should add to this thread or create a new one, but I think I'm running into a similar problem. I was able to run a previous version of Jamovi, but when I updated to 0.8.6.0 I received an "Unable to Open, Unknown Exception" message. I tried uninstalling and installing previous versions of Jamovi but ran into the same issue. The computer I'm trying to use it on is within a locked environment, though I do have administrator privileges on the machine.

I read through this thread and tried running some of the commands you suggested and have attached screenshots and a log file here.

Thanks so much for your time and assistance!

- Jeff
Attachments
Jamovi_Stdin Slave Debug.png
Jamovi_Stdin Slave Debug.png (49.32 KiB) Viewed 2292 times
Jamovi_LocalHost Error.png
Jamovi_LocalHost Error.png (17.14 KiB) Viewed 2292 times
Jamovi_Debug_Open Error.png
Jamovi_Debug_Open Error.png (42.85 KiB) Viewed 2292 times
jeff
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 18, 2018 3:39 pm

by jeff » Wed Apr 18, 2018 3:48 pm

Just adding the other attachments (had to zip the log file because it was too large)
Attachments
jamovi-log.zip
(31.54 KiB) Downloaded 103 times
Jamovi_Exit Code 3221225781.png
Jamovi_Exit Code 3221225781.png (49.49 KiB) Viewed 2292 times
jeff
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 18, 2018 3:39 pm

by jonathon » Thu Apr 19, 2018 3:01 am

hi jeff,

i've improved some of the error reporting, and the next release should provide a bit more information as to what's going on on your computer.

but i think your issue is different to yuna's. thanks for all the logs though.

with thanks

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 926
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by jonathon » Thu Apr 19, 2018 3:04 am

hi yuna,

thanks for all your help. could you try the same as before, except running (all on one line):

Code: Select all
PATH=".;..\\Resources\\lib;..\\Frameworks\\R\\bin\\x64;..\\Frameworks\\R\\library\\RInside\\lib\\x64" && set PYTHONPATH=../Resources/jamovi/server && python -u -m jamovi.server 0 --stdin-slave --debug


i really appreciate you hanging in there this long. this bug is driving me slightly nuts.

with thanks

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 926
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by yuna » Sun Apr 22, 2018 9:09 pm

hi jonathon,
Thank you for trying to solve this issue. It still doesn't work and there is still no error information.
Attachments
jamovi03 (2).jpg
jamovi03 (2).jpg (119.69 KiB) Viewed 2265 times
yuna
 
Posts: 10
Joined: Sun Mar 04, 2018 9:16 pm

PreviousNext

Return to Help