[RESOLVED] Crash in computers classroom

General help and assistance with jamovi. Bug reports can be made at our issues page: https://github.com/jamovi/jamovi/issues . (If you're unsure feel free to discuss it here)

by CSC » Mon Mar 12, 2018 10:05 am

Hi,

I have installed the latest jamovi in the classroom. However, no client computers (boot from remote HD) could open the jamovi.
Below link is the log of Process Monitor I got from a computer. Wish this help fix the bug.

https://www.dropbox.com/s/jgxn1mxy6ae4c ... e.PML?dl=0

Sau-Chin Chen
CSC
 
Posts: 11
Joined: Wed Feb 22, 2017 2:50 am

by jonathon » Mon Mar 12, 2018 10:17 am

thanks sau-chin. we'll take a look.

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 871
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by jonathon » Tue Mar 13, 2018 2:56 am

hi sau-chin,

i notice the provided log file is from jamovi 0.8.1.13. i introduced some changes to unicode handling in jamovi 0.8.1.15, which may have fixed this issue.

could you try the latest version of jamovi and see if that fixes it?

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 871
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by CSC » Wed Mar 14, 2018 10:33 am

Hi Jonathon

I installed 0.8.3.0 in the computer then jamovi crashed again.

Here is the LOG I got:

https://www.dropbox.com/s/l5me66rix0f39 ... e.PML?dl=0

best,

Sau-Chin
CSC
 
Posts: 11
Joined: Wed Feb 22, 2017 2:50 am

by jonathon » Thu Mar 15, 2018 1:13 am

thanks sau-chin,

could you try starting the jamovi debug terminal (should be available from the start menu), and then enter into the terminal

jamovi --debug

that *may* produce an error message. if it doesn't, could you try running it again with:

jamovi --py-debug

also, could you describe the 'crash' a bit more? perhaps send us a screenshot of what happens?

thanks for your help.

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 871
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by CSC » Thu Mar 15, 2018 8:59 am

Hi Jonathon,

The clip of the crashed jamovi was saved in https://osf.io/8q7p5/. The debug log was in https://osf.io/xrg4k/.

thanks,

Sau-Chin
CSC
 
Posts: 11
Joined: Wed Feb 22, 2017 2:50 am

by jonathon » Thu Mar 15, 2018 9:03 am

thanks. could you give us a bit of a translation of the electron error message :)

with thanks

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 871
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by CSC » Fri Mar 16, 2018 7:05 am

Hi Jonathon,

It said "Electron was shut down". The following message means "Due to some problems, this program is crashed. Windows will close this program."

This is what I got when I opened jamovi in these computers.

best,

Sau-Chin
CSC
 
Posts: 11
Joined: Wed Feb 22, 2017 2:50 am

by jonathon » Fri Mar 16, 2018 9:33 am

*groan* ... that looks like an electron crash, which is largely outside of our control :/

we'll try a newer version of electron in the next release. i'll keep you posted.

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 871
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by jonathon » Mon Mar 19, 2018 2:13 am

OK, we've updated electron in the latest 0.8.4 release.

could you see if it fixes the issue?

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 871
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

Next

Return to Help

cron