Computed variables not showing?

General help and assistance with jamovi. Bug reports can be made at our issues page: https://github.com/jamovi/jamovi/issues . (If you're unsure feel free to discuss it here)

by Bellsie » Wed Apr 24, 2019 9:35 am

Hello,

I wonder if one of you kind souls could help me? I'm new to Jamovi.

I have been calculating composite scores and sometimes they show up and sometimes they don't? There is no red error message so the formula is right (ex: SUM=('variable1', 'variable 2')) and it works for other variables...

I press return and get a blank column. Any ideas?

Thank you in advance,
Bellsie
Bellsie
 
Posts: 3
Joined: Wed Apr 24, 2019 9:20 am

by jonathon » Wed Apr 24, 2019 9:38 am

hi bellsie,

perhaps one of the columns is a text column?

if that's not the issue, attach a .omv file

cheers

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 837
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by Bellsie » Wed Apr 24, 2019 9:42 am

Thank you so much!

I have managed to calculate it ffor MOCI and SCOFF but AUDIT an PCL aren't working.

Please ignore the boring bits at the beginning, the interesting stuff is at the end!

Thank you again,
Bellsie
Attachments
Lindsay2204.omv
(31.42 KiB) Downloaded 49 times
Bellsie
 
Posts: 3
Joined: Wed Apr 24, 2019 9:20 am

by Bellsie » Wed Apr 24, 2019 12:13 pm

No worries, I've worked it out!

Sorry for bothering you.
Bellsie
 
Posts: 3
Joined: Wed Apr 24, 2019 9:20 am

by dropmann » Wed Apr 24, 2019 11:21 pm

Hi, in short it is because the 'else use' of the transform is set to $source meaning that the resultant column contains a string when a condition is not met, making it a text column. This means that the SUM function returns blank.
dropmann
 
Posts: 57
Joined: Thu Feb 02, 2017 10:26 am


Return to Help

cron