plot font problems

General help and assistance with jamovi. Bug reports can be made at our issues page: https://github.com/jamovi/jamovi/issues . (If you're unsure feel free to discuss it here)

by Dlor » Sun May 17, 2020 10:15 am

jonathon wrote:thanks for this. i don't suppose any of these are occuring in a VM you could make available to us?


I build a Virtualbox VM with Debian Buster and installed Jamovi. You can find it here:
Code: Select all
https://drive.google.com/file/d/1AYnsFScBdQv1Jd7HoNsIcjQhtx_BqbXS

Root password: qwerty
User: jamovi
User password: qwerty
Dlor
 
Posts: 5
Joined: Sun May 10, 2020 8:50 pm

by mcfanda@gmail.com » Mon May 18, 2020 1:50 pm

Hi
I'm on a n Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS
Linux lat 5.4.0-29-generic #33-Ubuntu SMP Wed Apr 29 14:32:27 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
on a fresh installation I got the same problem with graphics. The command suggested by Jonathon solved the problem
User avatar
mcfanda@gmail.com
 
Posts: 195
Joined: Thu Mar 23, 2017 9:24 pm

by jonathon » Wed May 20, 2020 12:53 am

i've pushed out a 1.2.19 which will fix one of these problems. so when you go to export a plot, we ask electron to request a filename from the user. to the bottom right, you can choose the file format; PNG, EPS, etc.

now electron does not provide us with the format that the user chose (i'm pretty sure they blame Gtk), so that box doesn't do anything (but i feel like we need to keep it there as a hint as to the sorts of formats we support). in order to choose different formats, you need to add .pdf, or .eps, or whatever onto the end of your filename.

the change i introduced, is that if no extension is specified, it will default to the first in the list ... in this case .pdf.

not perfect, but the best i can do for now.

cheers
User avatar
jonathon
 
Posts: 1261
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

Previous

Return to Help

cron