MacOS: Can't access/browse the local file system

General help and assistance with jamovi. Bug reports can be made at our issues page: https://github.com/jamovi/jamovi/issues . (If you're unsure feel free to discuss it here)

by TerryLansdown » Thu Aug 09, 2018 2:36 pm

Hi,

Many, many thanks for Jamovi, just what I was looking for. Seems to work great on my work machine. When trying on my home iMac, I can't access the local file system, although I can open files and work on them fine, double-clicking, etc. Can you help? Thanks, Terry

Launching from the Terminal gives me the following:

/Applications/jamovi.app/Contents/MacOS/jamovi
GVA info: Successfully connected to the Intel plugin, offline Gen9
sh: sysctl: command not found

sh: sysctl: command not found

sh: sysctl: command not found

sh: sysctl: command not found

sh: sysctl: command not found

jamovi
version: 0.0.0
cli: 0.0.0

ports: 54100, 54101, 54102
TerryLansdown
 
Posts: 9
Joined: Thu Aug 09, 2018 2:32 pm

by jonathon » Thu Aug 09, 2018 8:51 pm

hi terry,

whoa, i've not seen this before. so when you click on the file menu (or the hamburger menu), then 'open', what is displayed?

with thanks

jonathon
User avatar
jonathon
 
Posts: 899
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by TerryLansdown » Fri Aug 10, 2018 2:56 pm

Hi, nothing unusual, but when I click on the highlighted (blue) Browse button nothing happens. I've noticed that some .omv files I open seem to allow access to the file system, but not others. No access for new files.

Thanks for your help, Terry
Attachments
Screen Shot 2018-08-10 at 15.54.21.png
Screen Shot 2018-08-10 at 15.54.21.png (88.81 KiB) Viewed 1038 times
Last edited by TerryLansdown on Mon Aug 20, 2018 3:09 pm, edited 1 time in total.
TerryLansdown
 
Posts: 9
Joined: Thu Aug 09, 2018 2:32 pm

by jonathon » Sat Aug 11, 2018 1:05 am

hmm, this is quite unusual.

1. can you tell me what version of macOS this is?
2. are you able to open the examples?
3. if you click the blue bar along the top of the jamovi window, then press F10, it will bring up a developer window. there may be some error messages which will be of interest. (you *may* have to click on console in the developer window, i'm not sure.) if you could send through these error messages, that would be stirling.

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 899
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by TerryLansdown » Sun Aug 19, 2018 10:19 am

Hi, apologies for delay, just back on the machine.

1. MacOS 10.13.6
2. Examples open fine, thanks.
3. Okay, thanks, see attached.

Thanks for your help with this.

Incidentally, is there any way to get a version with the General Linear Models module pre-installed? I'd like to get Jamovi installed on our campus network student PCs, but it looks like there may be a permission issue with installing extra modules?

Best wishes, Terry
Attachments
Screen Shot 2018-08-19 at 11.14.42.png
Console output on selecting 'Browse'.
Screen Shot 2018-08-19 at 11.14.42.png (228.46 KiB) Viewed 1006 times
TerryLansdown
 
Posts: 9
Joined: Thu Aug 09, 2018 2:32 pm

by jonathon » Mon Aug 20, 2018 9:49 am

hi, i made some improvements to the error handling in the latest version (0.9.2.4), and this will hopefully provide some helpful error messages. at the very least, you should be able to open files using browse.

could you try out this version and let us know how you get on?

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 899
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am


Return to Help