[RESOLVED] Trouble creating correlation matrix plot

General help and assistance with jamovi. Bug reports can be made at our issues page: https://github.com/jamovi/jamovi/issues . (If you're unsure feel free to discuss it here)

by Folax » Wed Oct 10, 2018 5:51 am

Dear Jamovi team,
We have identified a bug for some students when trying to make a plot in the correlation matrix, where it just does not load.
It reports the following error message (I am not sure if the message concerns the bug) : "variables: "x" have non standard format: "~f1". Please rename the columns or make a new column."

It is surprising since the correlation matrix load successfully (see image).

Apparently, it happens on MAC machine, we identified 3 cases on 120 so far.

It's a small bug, not that important, but maybe you wanted to hear it.

Best,
Félix
Attachments
Capture d’écran 2018-10-08 à 09.12.47 (1).png
Capture d’écran 2018-10-08 à 09.12.47 (1).png (102.93 KiB) Viewed 870 times
Folax
 
Posts: 8
Joined: Tue Sep 18, 2018 2:29 pm

by jonathon » Wed Oct 10, 2018 5:53 am

hi felix,

it's quite a strange one. could you attach a .omv file here?

with thanks
User avatar
jonathon
 
Posts: 899
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by jonathon » Wed Oct 10, 2018 6:25 am

It's OK, i've been able to reproduce and fix. there was breakage from a recent version of ggplot.

it only affected macOS, and i've made new versions available: 0.9.5.3 and 0.9.2.9. on macOS we have the auto-updater, so students using <= 0.9.2.8 will be updated automagically (or they can manually update through the app menu).

cheers, and sorry for the inconvenience
User avatar
jonathon
 
Posts: 899
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:04 am

by Folax » Wed Oct 10, 2018 7:31 am

Hi Jonathon,
Thank you and congratulation for your efficiency.
Best,
Félix
Folax
 
Posts: 8
Joined: Tue Sep 18, 2018 2:29 pm


Return to Help